American Pancakes

American pancakes, sunt deosebit de populare si indragite peste tot in lume, fiind adorate de americani si iubite de restul continentelor. Incet dar sigur au ajuns si in bucataria romaneasca, iar faptul ca sunt extrem de pufoase si aromate, le face sa isi gaseasca un loc de cinste cu orice ocazie.

Acestea sunt mai groase decat clatitele noastre traditionale, au o consistenta pufoasa si o suprafata aurie uniforma. In America se obisnuieste sa fie servite la micul dejun, alaturi de diferite toppinguri.

Siropul de artar este cel mai des intalnit la americani, insa se asezoneaza si cu fructe proaspete, sosuri de ciocolata sau vanilie sau gem.Dar este mai bine sa cunoasteti ingredientele pentru a va putea bucura cat mai repede de gustul lor apetisant.

Ingrediente:

-400 g faina

-500 ml lapte

-4 oua

-3 lingurite rase praf copt

– o jumatate lingurita rasa bicarbonat

-un varf sare

-5 linguri de zahar

-zahar vanilat

-6 linguri de ulei

Mod de preparare

Pentru inceput se amesteca faina cu praful de copt, intr-un vas si se adauga bicarbonatul si zaharul apoi se da prin sita amestecul obtinut.Se separa albusurile de galbenusuri, si se mixeaza foarte bine, cu un varf de sare, pentru cateva minute, pana ce isi dubleaza volumul.

Se amesteca laptele cu uleiul si apoi se adauga peste galbenusuri. Acest mix se pune peste faina, se amesteca bine si se adauga la sfarsit albusurile,  amestecand cu grija prin invaluire, obtinandu-se un aluat mai dens, dar cu o consistenta pufoasa .

Mod de preparare:

Incingeti o tigaie teflonata, ungeti-o cu un cubulet de unt dupa care stergeti cu un servetel tot untul din tigaie, pentru a obtine o suprafata aurie uniforma. Daca ramane untul in tigaie vor aparea pe clatita pete maronii. Ungeti tigaia cu unt doar la inceput si apoi va puteti apuca de prajit.

In centrul tigaii, adaugati un polonic de aluat, fara sa il uniformizati, deoarece el se intinde singur, atat cat va fi nevoie. Cand vedeti ca apar primele basicute si isi pierd din luciu, intoarceti pancake-ul pe cealalata parte si procedati la fel pana ce terminate tot materialul.

Se prajesc in tigaie teflonata pentru reusita sigura si se servesc alaturi de sirop de artar, miere, zahar pudra, sos de ciocolata sau orice alte umpluturi doriti.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *