De ce este bine sa mananci picant si de ce nu?

Daca nu stiati pana acum este momentul sa aflati ca mancarea picanta te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus, astfel ca este bine sa consumi cat mai mult ardei iute. Este adevarat faptul ca ardeii iuti contin capsaicina, o substanta care acceleeaza metabolismul.

Aceasta stimuleaza temperatura corpului, accelereaza ritmul cardiac si, ca printr-o minune ajuta organismul sa arda mai repede caloriile. In acest fel aveti toate sansele sa iesiti invingatori, in lupta cu kilogramele in plus. Mai mult decat atat, mancarea picanta imbunateste circulatia sangvina.

Poate ai observant ca atunci cand mananci picant ai o senzatie de caldura tocmai datorita faptului ca vasele de sange se dilata iar fluxul sanguin creste si odata cu el si inima bate mai repede.

Un alt beneficiu al ardeilor iuti este ca acestia contin cantitati importante de vitamina A si C, ajutand astfel la consolidarea peretilor vaselor sanguine dar si ajuta organismul sa dizolve cheagurile de sange. Alimentele picante simuleaza secretia sucului gastric si lupta impotriva bacteriilor din sistemul digestiv.

Iarna in special este foarte indicat sa consumati alimente picante tocmai datorita faptului ca va ajuta sa luptati impotriva racelii si a gripei. Capsaicina stimuleaza transpiratia si ajuta la desfundarea nasului si inlatura disconfortul.

Un beneficiu despre care foarte putini stiu, este ca alimentele picante lupta impotriva stresului, datorita nivelului crescut de endorfine si serotonina. Insa ca orice regula, mai exista si exceptii, astfel ca in anumite situatii nu este prea recomandat sa consumati alimente picante.

Spre exemplu, daca aveti un stomac mai sensibil sau colon iritabil mancarea picanta nu va ajuta deloc, din contra poate agrava problemele. Daca aveti o sensibilitate stomacala aparte, consumul de ardei iute poate sa duca la indigestie, deoarece se secreta o cantitate prea mare de suc gastric.

Trebuie sa fiti atenti deoarece in unele cazuri mancarea picanta poate duce la inflamarea tesuturilor stomacului si chiar la gastrita. Este normal ca fiecare sa isi cunoasca organismul iar daca se simte mai sensibil sa evite mancarea picanta, insa daca este un iubitor de iute si nu are nici o afectiune dintre cele mentionate mai sus, poate consuma cu incredere alimente picante.

Ceapa si usturoi, sunt si ele doua alimente picante foarte benefice pentru organism, si totodata doua ingrediente care stau la baza mancarurilor picante.S-a demonstrate faptul ca un consum excesiv de alimente si produse iuti pot afecta papilele gustative, deoarece de irita.

Consumati preparatele picante moderat, introduceti-le intr-o dieta echilibrata, bogate in fructe si legume proaspete pentru a va restabili echilibrul organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *