Gulas cu ciuperci si sos de ardei

Ingrediente:

-600 gr mix de ciuperci (champignon; hribi si ghebe congelate)

-1 catel usturoi

-1 fir mic rozmarin

-1 fir mic cimbru

-5 fire patrunjel

-1 lingura ulei

-sare, piper negru

-1 ardei rosu (gras sau kapia)

-1/2 ceapa mica

-1 catel usturoi

-1 lingurita cu varf boia de ardei dulce

-1 lingurita cu varf pasta de rosii

-1 lingurita crema de otet balsamic

-1 lngura zahar

-1 lingura ulei

-sare

Mod de preparare:

Puneti ciupercile congelate intr-o tigaie la foc mediu si le lasati pana se deconjeleaza complet. Puteti sa folositi si ciuperci proaspete la fel de bine. Strecurati sucul lasat de ciuperci insa nu il aruncati. Sucul de ciuperci il veti folosi mai tarziu, pentru ca aveti nevoie de 300 ml lichid.

Stergeti ciupercile cu un servetel, curatati de picioruse si taiati in bucati potrivite. Separat faceti sosul.

Intr-o oala incingeti uleiul si adaugati ceapa tocata, usturoiul felii groase si ardeiul curatat taiat bucati. Se soteaza  5 minute, pana se inmoaie ceapa apoi se adauga pasta de rosii si otetul balsamic si se mai lasa la foc 1 minut. Se trage oala de pe foc, se adauga boiaua si zaharul si se amesteca bine.

La final se stinge cu lichidul de pe ciuperci si se condimenteaza cu putina sare dupa gust. Daca folositi ciuperci proaspete aveti nevoie de 300 ml apa pentru sos. Lasati totul la fiert pentru aproximativ o jumatate de ora.

Dati sosul in blender si apoi se trece printr-o sita fina. Incingeti uleiul si adaugati ciupercile, lasati-le la calit pana ce incep sa se rumeneasca. Se adauga si restul ciupercilor pe rand si se soteaza impreuna.

La final puneti usturoiul taiat felii, verdeata, putina sare si piper negru si mai lasati 1 minut pentru a se intrepatrunde aromele. Se adauga sosul gulas si se fierbe 10 minute.

Cand este gata scoateti verdeturile din oala, pentru ca si-a luat deja gust si  puneti patrunjel tocat. Puteti sa il consumati alaturi de mamaliguta sau piure de cartofi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *