Solutii intretinere marmura si granit care mentin stralucirea pietrelor funerare

Daca sunteti interesati de protejarea pietrei funerare este important sa cunoasteti care sunt cele mai potrivite solutii intretinere marmura si granit.Tineti cont care sunt metodele la indemana de curatare si bucurati-va pe deplin de splendoarea acestor pietre fine de o eleganta rara.Marmura si granitul se remarca prin rezistenta si frumusete, avand un aspect estetic extrem de placut.

Pentru a le mentine stralucirea si durabilitatea in timp, pentru a nu se deteriora in nici un fel culoarea si textura trebuie sa acordati atentie maxima tuturor detaliilor.Folositi doar produse de curatare special create pentru pietrele naturale, pentru ca acestea sunt cele mai eficiente. Iata cateva metode rapide si ieftine pentru o curatare de durata:

  • folosirea unei solutii obtinute din sapun cu PH neutru si apa. Aceasta face adevarate minuni pentru marmura si granit.
  • utilizarea unei cantitati mici de amoniac in combinatie cu apa.

Folositi un burete, sau o perie foarte moale, pentru a evita zgarierea suprafetei. Dupa curatare uscati imediat suprafata cu un prosop moale, pentru a preveni aparitia unor pete albicioase fara stralucire. Indepartati primul strat de murdarie utilizand buretele, apoi incepeti sa folositi periile.

Cu peria umeda, curatatu fiecare parte a pietrei, insistand asupra fiecarei pete de murdarie. Daca piatra funerara este mai veche este posibil sa gasiti plante crescute in piatra dat fiind faptul ca a fost expusa elementelor naturii. De cele mai multe ori apar lichenii care pot fi indepartati cu o solutie de amoniac. Combinati o parte din amoniac cu patru parti de apa, curatati zona afectata apoi clatiti.

Tineti cont de faptul ca marmura trebuie tratata cu mai multa atentie decat granitul. Folositi doar produse de curatare neionice si repetati procedeul cel putin o data pe an. Aplicati o cantitate suficienta pe zonele murdare si lasati sa actioneze pentru o curatare eficienta.

Petele se pot curate si cu un amestec de suc de lamaie si sare. Totusi, nu uitati ca lamaia este acida, de aceea trebuie sa lasati solutia pe pata doar pentru o perioada scurta de timp. Limpeziti imediat cu multa apa pentru a mentine stralucirea marmurei si granitului.Fiti mereu la curent cu ultimele noutati in ceea ce privesc aceste solutii intretinere marmura si granit accesand cu incredere site-ul online www.evafunerare.ro.

Contactati un expert in domeniu daca aveti nelamuriri cu privire la intretinerea pietrei funerare. Profesionistii de la Eva Funerare va pot fi de un real ajutor, deoarece raspund prompt si rapid tuturor solicitarilor clientilor.Colaborati cu adevaratii specialist in conservare si restaurare si beneficiati de garantia calitatii.Este important sa cunoasteti in detaliu care sunt metodele corecte de curatare si cat de des trebuie aplicate in functie de piatra specifica.

Aveti grija de zona mormantului asa cum trebuie si pastrati vie amintirea celor dragi trecuti in nefiinta.Luati decizia cea mai potrivita in ceea ce priveste curatarea pietrei funerare si pastrati-i stralucirea pentru cat mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *