Turismul dentar in Romania – Ce trebuie sa stii

Cand auzi de turism, probabil ca te gandesti la relaxare pe o plaja tropicala sau la explorarea atractiilor celebre dintr-un oras strain. In ziua de azi, insa, exista inca un tip de turism despre care vorbesc oamenii si il si practica: turismul dentar, a carui denumire in engleza este dental tourism. Cei care practica turismul dentar calatoresc in tari straine pentru a solicita ingrijire dentara. Iar la noi in Romania, dat fiind faptul ca avem clinici stomatologice care ofera servicii dentare de inalta calitate la preturi mai mici decat in vestul Europei sau in Statele Unite ale Americii, turismul dentar este foarte popular.

Mai mult decat atat, cei care practica turismul dentar in Romania, nu doar ca isi vor rezolva problemele dentare intr-un timp scurt, dar in aceasta perioada de sedere au, de asemenea, ocazia de a vizita frumusetile patriei noastre. Practic, cei care se ocupa de turismul dentar le organizeaza turistilor diferite excursii la mai multe atractii si obiective turistice pe care doresc sa le viziteze, respectand totodata programarile stabilite la cabinetul stomatologic.

​Beneficiile turismului dentar:

Turismul dentar este extrem de avantajos in tarile aflate in curs de dezvoltare, cum este Romania, deoarece acestea ofera pacientilor servicii stomatologice de aceeasi calitate inalta pe care le ofera si tarile foarte dezvoltate, insa la preturi mult mai mici.

Turistii straini care ajung pe meleagurile noastre pentru a-si rezolva problemele dentare solicita, de regula, tratamente ce tin de uzura dentara sau care corecteaza afectiunile care se trateaza cu ajutorul chirurgiei dentare sau a tratamentelor de canal. Tratamentele ortodontice care implica purtarea aparatelor dentare speciale sunt si ele la mare cautare la noi in tara. Insa cele mai cautate sunt tratamentele de implant dentar, acestea avand tarife mult mai reduse decat cele practicate in tarile din Occident.

Doar anul trecut, peste 60 000 de straini au venit la noi in tara pentru a-si trata afectiunile dentare, cheltuind in jur de 250 de milioane de euro pe serviciile medicale. Se estimeaza ca aceste numere vor creste in anii urmatori, turismul dentar in Romania bucurandu-se de un succes ce pare sa fie pe o panta crescatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *