Argumente pentru care sa alegi tunele de securitate VPN SSL pentru afacerea ta

Succesul in afaceri depinde de multi mai multi factori in prezent comparativ cu acum cateva decenii.Piata de business se schimba constant, iar mediul online este decisiv in acest sens.Faptul ca afacerile s-au mutat tot mai mult in mediul virtual a schimbat total si lupta pentru cota de piata, iar a fi prezent pe Internet cu afacerea ta reprezinta aproape o cerinta obligatorie in drumul spre succes.

Doar ca prezenta in mediul online cu website-ul afacerii tale presupune si anumite riscuri, precum riscul ca informatiile private si confidentiale cu care lucrezi zi de zi sa fie accesate de catre persoane neautorizate.Pentru a evita aceste riscuri si a securiza retelele de date cu care lucrezi o varianta o reprezinta tunelele de securitate de tip VPN SSL.

Ce inseamna VPN SSL?

VPN este prescurtarea de la Virtual Private Network, adica retele private virtuale, iar SSL este prescurtarea de la Secure Sockets Layer, acesta fiind un protocol de criptare a datelor in mediul online pentru siguranta comunicarii pe Internet. O retea virtuala privata reprezinta practic o subretea legata fizic la o retea publica de baza.

Dar pentru ca reteaua publica nu este securizata este configurata o astfel de retea privata care este criptata prin protocol SSL si astfel datele cu care lucreaza utilizatorul sunt securizate si circula printr-un tunel de securitate de tip VPN SSL.

Principii de functionare ale unei retele virtuale private

Un serviciu VPN SSL faciliteaza accesul in mediul online prin intermediul unui server aflat la distanta si astfel IP-ul cu care accesezi diferite pagini web nu este cel al dispozitivului tau, ci este IP-ul server-ului.Acest lucru ofera un plus de securitate si oricine doreste sa aiba acces la informatiile pe care tu le accesezi primeste cel mult o serie de date criptate.

Argumente pentru care sa folosesti VPN SSL

Acum ca am inteles ce inseamna o retea virtual privata si cum functioneaza aceasta, sa vedem care ar fi principalele argumente care te-ar putea convinge ca o astfel de retea este cea mai buna alegere pentru afacerea ta.

1.Costuri mici – costurile cu infrastructura IT a unei afaceri pot fi destul de ridicate atunci cand alegi o retea dedicata.Ei bine, alegand VPN SSL beneficiezi de aproape aceleasi avantaje ca ale unei retele dedicate, dar la preturi mult mai mici datorita faptului ca reteaua virtuala se bazeaza fizic pe reteaua publica.

2.Securitate foarte ridicata – atunci cand folosesti o retea de tip VPN SSL informatiile cu care lucrezi sunt in siguranta si tot ceea ce poate vedea un „musafir” care cauta sa acceseze datele confidentiale fara a avea autorizatie sunt niste date criptate.

3.Mobilitatea – faptul ca este o retea virtuala permite ca informatiile afacerii sa fie distribuite si angajatilor care nu sunt in aceeasi locatie, iar astfel se incurajeaza munca home-based si cresterea productivitatii.

Tunele de securitate VPN SSL de la ITEXCHANGE CONSULTING SERV

Pentru a profita de avantajele oferite de o retea privata virtuala echipa de la www.itexchange.eu iti sta la dispozitie pentru configurarea unei astfel de retele. Profesionalismul si seriozitatea definesc echipa ITEXCHANGE CONSULTING SERV.Astfel, daca vrei sa te bucuri de securitate pentru o conexiune intre retele locale, atunci cu siguranta ofertele individualizate pentru nevoile fiecarui client de la ITEXCHANGE CONSULTING SERV sunt alegerea o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *