BIM 360 Collaborate Pro – pentru automatizarea proceselor in constructii si arhitectura

Programele asistate de computer sunt folosite deja de multi ani in domeniul constructiilor, al ingineriei si al arhitecturii. Aceste solutii software sunt folosite inca din fazele de proiectare si pana in fazele de implementare pentru obtinerea celor mai bune rezultate. Unul dintre obiectivele programelor asistate de computer in ceea ce priveste proiectele din domeniile anterior amintite il reprezinta automatizarea acelor procese care sunt repetitive in cadrul proiectelor.

Odata automatizate procesele repetitive, timpul alocat derularii acestor procese este mult redus si implicit vorbim despre cresterea productivitatii in tot ceea ce inseamna implementarea unui proiect. Pentru automatizarea proceselor repetitive ale acestor proiecte sunt folosite de cele mai multe ori programe din categoria Building Information Modeling (BIM).

Acest tip de aplicatii permit gestionarea mult mai eficienta a proiectelor prin prisma faptului ca abordarea va fi una multidisciplinara. Cu alte cuvinte, toti cei implicati in cadrul unui proiect vor putea avea o colaborare stransa prin accesarea datelor privind derularea proiectului in timp real.

Autodesk propune BIM 360 Collaborate Pro

Domenii precum arhitectura, constructiile si ingineria apeleaza deja de multe decenii la diferite programe asistate de computer, iar pentru aceste domenii de activitate Autodesk este numarul unu in privinta companiilor care furnizeaza astfel de solutii software. Din multitudinea de solutii software propuse de aceasta firma regasim inclusiv aplicatii de tip BIM, iar una dintre cele mai noi versiuni este BIM 360 Collaborate Pro. Aceasta este alegerea ideala pentru aceia care isi doresc sa ofere si sa beneficieze de mai mult control din partea tuturor partilor implicate intr-un proiect.

Altfel spus, modulul BIM 360 Collaborate Pro de la Autodesk permite accesul tuturor specialistilor parte a unui proiect la diferite module Revit, acest lucru asigurand faptul ca exista posibilitatea de a colabora si de a lucra impreuna intr-un mod mult mai facil.

Mai mult, odata ce se foloseste Revit, accesul la informatiile privind proiectul poate fi facut din orice locatie si in orice moment in care este nevoie de accesarea datelor respective. Collaborate Pro de la Autodesk are implementat inclusiv modulul Design Collaboration. Acesta permite ca proiectantii, arhitectii, electricienii si instalatorii sa mentina o colaborare cat mai stransa.

Centralizarea datelor si a informatiilor parte a unui proiect se face folosind modulul Document Management, centralizarea fiind foarte importanta in vederea evitarii aparitiei erorilor si a intarzierilor in cadrul oricarui proiect in arhitectura, constructii sau inginerie. Pentru a deschide conturi de utilizatori si pentru administrarea respectivelor conturi in aceasta aplicatie BIM, exista de asemenea modulele Account Admin si Project Admin.

Subscriptia pentru aplicatia BIM 360 Collaborate Pro

Daca activezi intr-unul dintre domeniile anterior amintite si iti doresti ca functionalitatile oferite de aplicatia BIM 360 Collaborate Pro sa fie utilizate in cadrul proiectelor pe care le derulezi, atunci nu iti ramane altceva de facut decat sa cumperi subscriptia pentru aceasta aplicatie BIM de la Autodesk. In acest sens poti apela la serviciile firmei CADexpert NET. Aceasta firma ofera servicii de licentiere pentru suita de programe Autodesk, dar si servicii de consultanta pentru astfel de solutii software. Informatii complete pot fi gasite pe www.cadexpert.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *