Ce trebuie sa stii cand incepi o afacere acasa

Propria locuinta pare sa fie cel mai confortabil birou, astfel ca multi dintre noi opteaza mai nou pentru joburile care se pot desfasura de acasa. Cu atat mai mult in contextul pandemiei majoritatea a fost nevoita sa “abandoneze” biroul de la serviciu si sa-si creeze un spatiu de lucru acasa. 

Tot acasa poti pune si bazele afacerii pe care visezi de mult sa o demarezi. Din start, economisesti astfel costurile inchirierii unui spatiu, insa ce ai de facut in continuare? Iata ce trebuie sa stii cand incepi un business chiar de la tine de acasa!

Amenajeaza-ti un birou 

Primul pas pentru a porni o afacere de acasa este sa iti amenajezi un birou. Mai ales la inceput vei avea nevoie de linistite pentru a te putea concentra si pentru a lua cele mai bune decizii. Daca modelul de business implica realizarea de obiecte handmade, de exemplu, trebuie sa te asiguri ca ai la dispozitie un banc de lucru si poate chiar spatiu de depozitare si de pastrare a materialelor pe care le utilizezi. In functie de specificul afacerii tale poti folosi mansarda casei sau, de ce nu, garajul, pentru a-ti organiza biroul. De altfel, daca locuiesti la bloc si ai un balcon inchis il poti transforma intr-un spatiu de lucru perfect. 

Procura accesoriile de care ai nevoie 

Atunci cand isi desfasori business-ul de acasa, ai nevoie de un echipament minim, cum ar fi un telefon mobil si un laptop. Cel mai probabil iti vor fi necesare si cateva articole de birotica si papetarie precum capsatoare profesionale de calitate, organizatoare pentru documente sau instrumente de scris. E important sa ai la indemana astfel de obiecte pentru a-ti face treaba mai simplu si mai rapid. 

Stabileste-ti un program de lucru 

Lucrand de acasa vei fi tentat sa pierzi notiunea timpului si sa petreci ore in sir in biroul tau. Aceasta este una dintre greselile pe care o fac multi dintre antreprenorii aflati la inceput de drum. Este extrem de important sa te dedici visului tau, insa nu trebuie sa uiti si de celelalte aspecte ale vietii tale. Familia sau iesirile cu prietenii trebuie sa existe si ele in programul tau, chiar daca, in prima faza, le vei aloca mai putin timp. In acest fel, vei pastra un echilibru, iti vei reincarca bateriile si, de ce nu, vei fi si mai concentrat atunci cand te vei intoarce in spatiul tau de lucru. 

Promoveaza-ti business-ul in online 

Internetul este, poate, cel mai mare spatiu publicitar al momentului. Multe dintre afaceri au migrat in mediul virtual datorita cresterii numarului de utilizatori ai retelelor sociale si nu numai. Un business la inceput de drum are nevoie de promovare intensa, iar online-ul este ideal pentru acest lucru. Ai la dispozitie o multime de modalitati gratuite de promovare, asadar nu ezita sa le folosesti. Treptat, pe masura ce vei avea profit, poti sa te gandesti si la metode platite de promovare in mediul virtual. 

Ai ideea de afacere si motivatie din plin? Incepe chiar acum propria ta afacere de acasa!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *