Comisia Europeana va utiliza o strategie de finantare diversificata pentru a mobiliza pana la aproximativ 800 mld. euro pana in 2026

Datorita acestei abordari, care va respecta bunele practici ale emitentilor suverani, Comisia va fi in masura sa mareasca volumele necesare. Acest lucru va atrage, de asemenea, investitori in Europa si va consolida rolul international al monedei euro. Johannes Hahn, comisarul pentru buget si administratie, a declarat: „NextGenerationEU va produce o schimbare radicala pe pietele europene de capital.

Astazi, dezvelim motorul care va pompa combustibilul menit sa alimenteze instrumentul NextGenerationEU. Strategia de finantare ne va permite sa contractam imprumuturile aferente instrumentului NextGenerationEU, astfel incat sa dispunem de toate instrumentele necesare pentru a demara redresarea sociala si economica si pentru a promova cresterea verde, digitala si rezilienta. Mesajul este clar: de indata ce Comisia va fi autorizata din punct de vedere juridic sa contracteze imprumuturi, vom da startul!”

Citeste mai multe Aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *