Cum iti amenajezi dormitorul in stil modern

Detaliile precum lumina, piesele de mobilier sau decoratiunile definesc un dormitor modern. Acesta poate deveni locul in care te simti confortabil si linistit, locul in care abia astepti sa te intorci dupa o zi plina de activitati.Iata cateva idei care te vor ajuta sa iti transformi camera intr-un dormitor in tendinte, de care sa te bucuri cu adevarat.

Alege iluminatul modern si functional in acelasi timp

Corpurile de iluminat au un rol esential atunci cand intentia ta este sa amenajezi dormitorul in stil modern, deoarece daca sursele de lumina sunt alese asa cum trebuie, pot crea exact acea atmosfera de care ai nevoie pentru odihna. 

Gama de lampi ambientale de la Vivre.ro ofera numeroase optiuni interesante care garanteaza functionalitatea iluminatului in camera, dar care aduc si un plus prin estetica lor, un factor decisiv in designul interior de tip modern.

Decoreaza in culori neutre si inspirate din natura

Un dormitor in stil modern nu contine pete de culoare stridente sau nuante care nu au nicio legatura cu natura. Pentru a pastra caracteristicile acestui stil asigura-te ca mobilierul, covoarele, peretii si orice decoratiuni sunt in nuante care imita lemnul si alte elemente din natura sau, pur si simplu, alege culori neutre care sa nu atraga privirea instant. Scopul este acela de a crea in dormitor o atmosfera unitara, cat mai linistita, ideala pentru odihna. 

Piesele de mobilier dintr-un dormitor modern sunt compuse din linii drepte

Mobila din dormitorul amenajat in stil modern nu este incarcata cu motive sau alte decoratiuni, ci este bazată pe forme geometrice, predominand liniile drepte.Desigur, poti sa fii si creativ, iar pentru noptiere poti opta pentru blaturi rotunde sau ovale din sticla. Designul mobilei trebuie sa fie cat mai simplu si mai practic, in asa fel incat sa nu ocupe inutil spatiul din dormitor. 

Decoratiunile dintr-un dormitor modern trebuie sa fie minimaliste

Nu incarca incaperea cu obiecte de decor, deoarece caracteristicile stilului modern se bazeaza pe doi factori: simplitate si utilitate. Limiteaza-te la cateva decoratiuni care au si o componenta practica, in asa fel incat fiecare spatiu din dormitor sa fie exploatat intr-un mod cat mai interesant si util. Mizeaza pe materiale si forme care se regasesc in natura si inspira-te din modul in care sunt amenajate dormitoarele in stil scandinav.

Acopera geamurile cu jaluzele

Pentru un aspect cat mai modern al dormitorului trebuie sa renunti la perdelele din voal sau la draperiile impunatoare, care duc mai mult catre stilul clasic sau chiar catre cel romantic. Odata cu aparitia stilului modern in designul interior, aceste elemente au fost inlocuite de jaluzele, care sunt foarte practice si ofera efectul dorit, si anume acela de simplitate, atat prin aspect, cat si prin modul de utilizare.

Foloseste materiale naturale pentru toate obiectele din dormitor

Lemnul, metalul sau pielea sunt materiale care trebuie sa existe intr-un dormitor amenajat in stil modern. Gaseste pentru fiecare material in parte o utilitate in dormitor, in asa fel incat sa creezi o simbioza perfecta intre ele. 

De exemplu, lemnul nevopsit poate fi cea mai buna solutie pentru mobila, deoarece acest material ofera un aspect placut si curat camerei, lucruri specifice stilului modern. In plus, asigura-te ca fiecare piesa de mobilier indeplineste atat componenta estetica, cat si pe cea practica, deorece stilul modern a fost gandit pentru a da o functie fiecarui obiect din camera. 

Stilul modern imbina utilul cu placutul, iar un dormitor amenajat in acest mod trebuie sa fie practic din toate punctele de vedere. Lumina, materialele utilizate pentru decoratiuni si restul elementelor enumerate mai sus sunt detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa ai un dormitor specific stilului modern, care sa iti ofere confort si oportunitatea de a te relaxa in voie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *