Delicii culinarare pentru noaptea de revelion: traditii si retete

Noaptea de Anul Nou este o sarbatoare speciala in intreaga lume, marcata nu doar prin distractie si veselie, dar si prin preparate culinare traditionale, fiecare avand o semnificatie aparte. Sa exploram ce se mananca de Revelion si ce superstitii culinare ne insotesc in aceasta noapte magica.

Traditii si obiceiuri culinarare de Revelion

Revelionul este momentul ideal pentru a savura preparate specifice care simbolizeaza noroc si prosperitate. Iata ce ar trebui sa incluzi in meniul tau pentru a atrage norocul in anul ce vine:

Peste: simbolul norocului 

Mananca peste in noaptea de Anul Nou pentru a-ti asigura o trecere lina prin anul ce vine, la fel cum pestele inoata prin apa.

Gasca: pentru prosperitate si avansare

Carnea de gasca este considerata un simbol al prosperitatii si avansarii, asemenea modului in care gasca isi ia zborul.

Struguri si rodii: pentru abundenta financiara

Ciuguleste 12 boabe de struguri la miezul noptii sau mananca rodie pentru a atrage abundenta financiara in anul ce vine.

Taietei: pentru longevitate

In traditia est-asiatica, taieteii lungi simbolizeaza longevitatea. Nu uita sa-i incluzi in meniul tau de Revelion.

Sampania: pentru implinirea dorintelor

Un pahar de sampanie consumat la miezul noptii este considerat a aduce implinirea dorintelor in anul nou.

Retete festive pentru masa de Revelion

Pregateste-ti masa de Revelion cu retete delicioase care vor incanta gusturile tuturor invitatilor:

Oua umplute: un clasic festiv

10 oua
Pate de porc sau pasare
Smantana
Ulei pentru maioneza
1 lingurita mustar

Fierbe ouale, taie-le in jumatate si scoate galbenusurile. Amesteca galbenusurile cu pateul, umple albusurile, apoi acopera cu maioneza facuta din ulei, mustar si smantana.

Salata Boeuf: Un favorit de sarbatoare

2-3 cartofi
1 pastarnac si 2 morcovi
100 gr carne de pui
3 castraveti acri
50 gr mazare
1 galbenus de ou
Ulei, mustar, lamaie, masline, gogosari

Fierbe legumele si carnea, taie-le marunt si amesteca-le cu mazarea si castravetii. Adauga maioneza preparata si decoreaza cu masline si gogosari.

Piftie de porc: o traditie delicioasa

Doua picioare de porc
Un ciolan afumat
Usturoi, morcov, patrunjel, telina, ceapa
Fierbe carnea cu legumele, apoi dezoseaz-o si asaza-o in farfurii. Toarna zeama strecurata peste carne si lasa la rece pana se intareste.

Peste la cuptor: O alegere sanatoasa

Un pastrav mare
300 ml suc de rosii
100 ml vin alb
Usturoi, otet, zahar, ulei, condimente

Condimenteaza pestele si coace-l in cuptor cu un sos de rosii, vin si condimente.

Tort Diplomat: Desertul Perfect

5 oua
700 gr smantana pentru frisca
200 gr zahar
40 gr gelatina
Fructe, zeama de compot
200 gr piscoturi
Prepara o crema din oua, zahar si gelatina, adauga fructele si smantana batuta. Asaza un strat de piscoturi inmuiate in compot, toarna crema si lasa la rece.

Ce nu se mananca de Revelion

Evita carnea de pui in noaptea de Anul Nou, deoarece se spune ca aceasta iti poate alunga norocul.

Superstitii culinarare de Revelion in lume

In Grecia, o prajitura cu o moneda aduce noroc.
Spaniolii mananca 12 boabe de strugure la miezul noptii pentru fiecare luna a anului urmator.
In Belgia se mananca choucroute pentru abundenta financiara.
Aceste traditii si retete iti vor garanta o noapte de Revelion memorabila si plina de savoare. Fie ca masa ta de Anul Nou sa fie plina de bucurie si gusturi delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *