Dulceata de pepene –un plus de culoare si savoare

Dulceata de pepene este un adevarat deliciu, chiar daca nu este o dulceata foarte cunoscuta si apreciata la adevarata sa valoare. Pentru a pastra aroma inegalabila a pepenelui rosu sau galben, trebuie sa tii cont de unele trucuri.

In primul rand, aceste fructe au nenumarate beneficii pentru sanatate. Sunt fructe racoritoare care au un aport important de vitamine, minerale si antioxidanti precum si foarte putine calorii. Exista nenumarate soiuri de pepeni souri de forme, culori si dimensiuni diferite.

Pepenii contin o cantitate mare de vitamina C ce ajuta la regenerarea tesuturilor corpului, sustine sistemul imunitar si ajuta la formarea colagenului. Vitamina C este un antioxidant puternic ce lupta importiva radicalilor liberi, faciliteaza eliminarea toxinelor din corp si ajuta la scaderea in greutate. De asemenea, revitalizeaza organismul si mentine sanatatea inimii.

Prin urmare, dulceata de pepene rosu nu este doar gustoasa ci si sanatoasa. Aceasta se face fie din coaja, fie din miez dar cel facut din miez va avea o culoare superba si o textura unui gem, pe care il poti folosi in diferite combinatii.

Dulceata din miez de pepene verde

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie :

  • 2 cani mari de miez de pepene verde
  • 1/4 cana suc proaspat de lanaie
  • 2 cani de zahar
  • 6 linguri de pectinăa pudra

Mod de preparare:

Pentru inceput pune intr-o oala miezul de pepene verde, zeama de lamaie si zaharul si pune pe foc. Dupa ce incepe sa fiarba, se reduce focul apoi se adauga pectina si se amesteca usor cu un tel pentru a se dizolva cocoloasele.

Dupa ce se incepe sa fiarba din nou dulceata de pepene se amesteca continuu timp de 20 minute. Apoi se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate. Vei observa ca se va raci complet odata ce se raceste si se pastreaza foarte bine peste noapte.

Dulceata din coaja de pepene verde

Ingrediente:

  • 700 g coaja de pepene verde
  • 350 g zahar coaja
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • vanilie

Mod de preparare:

Taie partea alba in cubulete si pune-le intr-o oala impreuna cu zaharul pentru vreo 2-3 ore. Dupa ce si-a lasat zeama, pui pe foc cu coaja de lamaie si vanilia. Lasi sa fiarba timp de 2 ore acoperit si ultimele 15 min neacoperit. Apoi opresti focul si torni dulceata in borcane sterilizate.

Dulceata de pepene galben

Ingrediente:

  • 1 kg miez de pepene galben
  • 600 g zahar
  • lamaie
  • vanilie

Mod de preparare:

Se taie miezul de pepene galben in cubulete coaja si se pune cu zaharul, lamaia si vanilia la fiert. Primele 20 de minute se lasa la foc mare apoi la foc mic alte 20 de minute. Apoi se ia de pe foc si se pune fierbinte in borcane sterilizate.

Bucura-te de aroma inconfrundabila a acestor dulceturi si foloseste-te in diferite preparate culinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *