Daca te ocupi de ridicarea unor imobile, fie ca sunt ele rezidentiale, industriale sau comerciale, trebuie sa stii ca nu este suficient sa folosesti materiale de constructii de calitate.
Pe langa acestea, este important sa investesti si in hidroizolatii: https://www.milucon.ro/hidroizolatii/ de top, cu ajutorul carora sa protejezi integritatea structurii cladirilor pe termen lung, ferindu-le astfel de infiltratiile de apa, dar si de aparitia mucegaiului ori a igrasiei.
Este vorba despre produse speciale concepute, care au menirea de a actiona ca un strat de protectie intre mediul exterior si cel interior. Descopera, insa, de mai jos mai multe elemente esentiale!
Hidroizolatii – unde este important sa le aplici?
Pentru inceput, este bine sa stii ca aceste hidroizolatii au rolul de a proteja mai ales zonele care sunt expuse umiditatii in general. De aceea, este recomandat sa le aplici:
• la nivelul fundatiei;
• la nivelul acoperisului;
• pe terase;
• in bai;
• in bucatarie.
Toate aceste locuri sunt fie expuse ploilor si zapezii, fie apei utilizate in interiorul imobilului, motiv pentru care trebuie sa fii foarte atent atunci cand ridici o cladire.
Ce tipuri de produse gasesti pe piata?
In functie de locul in care vrei sa aplici o hidroizolatie, dar si de bugetul pe care il ai, poti sa optezi pentru:
• membranele bituminoase – extrem de populare in randul constructorilor, datorita multiplelor proprietati pe care le au, membranele bituminoase sunt rezistente la intemperii, avand o durata de viata care ajunge si pana la 20 de ani
• membranele lichide – pentru acestea poti opta mai ales daca ai o suprafata cu multe colturi, in care ti-ar fi greu sa ajungi cu un alt tip de produse. Aceste tipuri de membrane se aplica prin turnare, iar cand se intaresc, devin solide, protejand foarte bine suprafetele pe care sunt aplicate
• membranele din PVC – simplu de aplicat, prin tehnica lipirii la cald, membranele din PVC sunt unele extrem de eficiente, dar si rezistente totodata.
Care sunt principalele caracteristici ale hidroizolatiilor?
In ceea ce priveste caracteristicile hidroizolatiilor, este bine sa le cunosti pe urmatoarele:
• rezistenta sporita atat la apa, cat si la umezeala;
• flexibilitate – materialele hidroizolante au capacitatea de a face fata cu brio atat eventualelor miscari, cat si fisurilor care pot surveni la nivelul suprafetei pe care le aplici;
• materialele hidroizolante au o aderenta excelenta si te ajuta sa previi scurgerile de apa.
Cand este recomandat sa aplici hidroizolatiile?
Daca te intrebi care este momentul oportun pentru a aplica hidroizolatiile, atunci este bine sa stii ca afara nu trebuie sa ploua in momentul montajului si, de preferat este ca temperatura sa fie mai mare de 5 grade Celsius. In acest fel, te asiguri ca hidroizolatia este realizata cat mai usor, dar si corect.
De preferat este sa colaborezi cu specialisti in domeniu, care au experienta si care stiu cum sa lucreze cu toate tipurile de materiale hidroizolante. Astfel, indiferent daca alegi membranele bituminoase, pe cele din PVC sau membranele lichide, ai certitudinea ca partenerii tai vor sti cum sa actioneze repede si eficient.
De unde poti procura usor materialele hidroizolante?
In cazul in care vrei sa economisesti timp, dar si sa studiezi mai multe tipuri de materiale hidroizolante, mediul online iti sta la dispozitie. Astfel, dupa ce stii exact ce suprafata vrei sa izolezi, poti comanda produsele aferente foarte usor, direct de pe Internet.
Milucon.ro iti ofera calitate si varietate cand vine vorba despre materialele hidroizolante din care poti alege. Fie ca vrei sa realizezi pardoseli de aici, hidroizolatii fundatii, hidroizolatii pentru terase ori pentru acoperisuri, online gasesti tot ce ai nevoie!
Date de contact:
Email: [email protected]
Telefon: 0766 419 049