Locuri frumoase demne de vizitat in Porto

Nordul Portugaliei este un loc atragatir iar pe malurile raului Douro se intinde minunatul Porto. Orasul este mic ca marime, dar are o traditie impresionanta. Acesta se remarca in primul rand prin ofertele sale de agrement si gastronomie.

In plus, regiunea Porto ofera unele dintre cele mai bune vinuri portugheze. Iata care sunt locurile care merita vazute : Muzeul Serralves Biserica Sao Francisco, Casa da Musica Catedrala din Porto, Podul Dom Luis Palacio da Bolsa, Livraria Lello, Turnul Clerigos, Ribeira Vila Nova de Gaia.

1. Muzeul Serralves Porto

Acesta a fost un refugiu pentru artisti si arhitecti si este renumit prin stilul sau arhitectural propriu si unic. Cladirea minimalista si parcul din jur, precum si expozitiile internationale atrag sute de turisti an de an. Instalatiile de arta in aer liber infrumuseteaza in mod spectaculos gradinile amenajate.

2. Biserica Sao Francisco

Biserica Sao Francisco, din secolul al XIV-lea este un exemplu unic de arhitectura gotica din Porto. Aceasta este singura structura care a supravietuit unui incendiu in 1842. Fatada masiva din piatra, este ornamentata de o fereastră mare iar interiorul bisericii a fost transformat in stil baroc in secolul al XVIII-lea, cand stalpii si capelele au fost acoperite cu sculpturi aurite bogat ornamentate.

3. Casa da Musica

Casa da Musica este o atractie de exceptie, fiind si noua casa a Orchestrei Nationale din Porto. Are un design inovator, atat la interior, cat si la exterior. Aici se tin concerte aproape in fiecare seara si diferite genuri de spectacole.

4. Catedrala din Porto

Catedrala a fost construita in secolul al XII-lea, si de atunci a fost reconstruita de doua ori de-a lungul secolelor.  Reconstructiile i-au adus un plus de farmec acestei structuri celebre. Rozeta si clopotnita gotica, capela baroca cu altarul ornamentat din argint, toate acestea reprezinta puncte de atractie pentru oricine este interesat de istorie, arta si arhitectura.

5. Podul Dom Luis Ponte de Dom Luis I

Acest pod este cel mai cunoscut dintre cele care traverseaza raul Douro.  A fost construit in 1886 si este un pod masiv din fier ce are o punte superioara si una inferioara. Ambele au fost folosite pentru trafic rutier pana in anul 2003, cand portiunea superioara a fost transformata pentru a gazdui un sistem de trenuri usoare.

6. Palacio da Bolsa

Aceasta este o structura neoclasica masiva construita pe locul fostei manastiri Sfantul Francisc. Palatul a fost construit ca o bursa de valori si a fost proiectat cu scopul de a impresiona liderii economici ai Europei.  Mai mulți arhitecți au lucrat la cladire in cei 70 de ani de constructie. Sala Araba este un punct de atractie pentru orice tur al palatului.

7. Livraria Lello

Aceasta librarie impresionanta reuneste 60.000 de carti, un amestec exuberant de stiluri arhitecturale Art Deco si Gothic Revival. Libraria este foarte cunoscuta in toata Europa si a fost o sursa de inspiratie pentru autoarea J.K. Rowling, care a scris cartile Harry Potter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *