Placare scari interioare din beton cu panouri lamelare din lemn

A locui la bloc nu este totuna cu a locui la casa. La casa te bucuri de mai multa libertate si de mai mult spatiu. Mai ales daca vorbim despre o casa cu etaj sau despre o casa cu mansarda. Majoritatea caselor din zona urbana sau din zonele rezidentiale sunt construite din materiale de constructii moderne. Lemnul este un material de constructii din cele mai vechi timpuri, dar este folosit mai mult in mediul rural sau pentru case de vacanta.

Cu toate acestea, tot mai multa lume considera lemnul natural ca fiind un material care merita mai multa atentie. Mai ales atunci cand vine vorba despre amenajarile interioare ale caselor. In cazul caselor cu etaj sau cu mansarda scarile interioare sunt un element care nu are cum sa lipseasca din constructia caselor respective. Daca iti doresti sa te bucuri de prezenta lemnului natural in amenajarea interioara a casei tale poti opta pentru placare scari interioare cu lemn.

Lemnul folosit pentru placarea scarilor interioare din beton

Betonul este un material considerat ca fiind mult mai rezistent in timp. Tocmai de aceea cei mai multi dintre cei care locuiesc la casa au optat pentru scari turnate din beton. Sau poate ca vorbim despre case construite acum multi ani de parinti sau de bunici. Pe atunci betonul era privit ca fiind materialul de constructii al viitorului.

Indiferent de situatie, daca iti doresti sa schimbi aspectul scarilor interioare din beton o poti face fara probleme folosind diferite tipuri de lemn. Pentru placare scari interioare cu lemn se folosesc diferite esente de lemn.Dintre cele mai tari esente si care ofera cea mai mare rezistenta in timp amintim lemnul de stejar.Lemnul natural este prelucrat sub forma unor panouri lamelare de diferite dimensiuni. Inainte de acest lucru lemnul este uscat natural si apoi este dat cu lac sau cu ulei pentru a spori durabilitatea lemnului.

Panourile lamelare din lemn sunt folosite pentru placare scari interioare din beton atat pentru treptele scarilor,cat si pentru contratrepte. Este obligatoriu ca treptele si contratreptele sa fie egale ca si dimensiuni.O marja de cel mult 5 milimetri este permisa intre panourile lamelare folosite pentru trepte si contratrepte.

Procesul de placare a scarilor interioare cu panouri lamelare din lemn

In vederea procesului de placare scari interioare din beton cu panouri lamelare din lemn este important ca scarile sa indeplineasca anumite conditii: umiditatea sa nu depaseasca 2% si scarile sa fie perfect nivelate. In cazul unei umiditati prea mari exista riscul de deformare si curbare a panourilor lamelare in timp. De asemenea, si pentru scarile din beton care sunt denivelate exista acest risc si chiar riscul de desprindere a placilor.

Pentru nivelarea scarilor din beton se foloseste sape de beton turnat, iar atunci cand betonul este nivelat si are gradul optim de umiditate se aplica panourile lamelare. Prinderea panourilor se face cu ajutorul spumei poliuretan si a unor suruburi care fixeaza fiecare panou din lemn. Pentru a beneficia de servicii de placare scari interioare cu lemn poti apela la Stil Compact Design. Detalii suplimentare sunt disponibile pe scaralemn.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *