Top 5 atestate profesionale care iti pot asigura oportunitati in cariera

Daca iti plac masinile si abia astepti sa ajungi in spatele volanului, s-ar putea ca meseria de sofer sau de instructor auto sa iti fie pe plac. Pentru a putea practica aceste meserii ai nevoie de atestate profesionale , iar obtinerea lor nu este chiar atat de simpla. Dupa ce le-ai obtinut insa, vei descoperi o multime de oportunitati: multe locuri de munca, salarii mari, etc.

Care sunt cele mai cautate atestate profesionale?

  1. Atestat profesional pentru sofer transport marfa. Este documentul de care ai nevoie pentru a putea transporta marfa cu vehicule mari. Pentru a obtine atestatul trebuie sa sustii un examen format din 3 probe: un chestionar CPI, studii de caz si intrebari cu raspuns direct.
  2. Atestat profesional pentru transport persoane. Meseria de sofer pentru transport persoane este foarte atractiva si iti poate oferi o multime de satisfactii. Poti deveni, spre exemplu, sofer de autobuz si poti merge in tot felul de excursii cu pasagerii. Pentru asta insa, trebuie sa urmezi cursuri de pregatire profesionala si in functie de pregatirea anterioara sa sustii niste examene. Durata totala a examenului este de 4 ore.
  3. Atestat perofesional pentru transport agabaritic. Cei care conduc vehicule agabaritice se lauda cu o meserie deosebita, foarte bine platita. Este si o meserie grea, care implica atestare profesionala si reinnoirea atestatului o data la 5 ani.
  4. Atestat profesional pentru taxi. Este cel mai usor de obtinut si este solicitat de foarte multi oameni. Meseria de taximetrist iti permite sa o desfasori chiar la tine in oras si sa te bucuri de socializare cu pasagerii si de o remuneratie destul de buna. Pentru promovarea examenului trebuie sa raspunzi la 20 de intrebari, dintre care doar 14 trebuie sa fie corecte.
  5. Atestat profesional pentru meseria de instructor auto. Daca iti place, mai degraba, sa ii inveti pe altii cum sa conduca, poti deveni instructor auto. O astfel de meserie necesita atestare profesionala din partea ARR iar examenul este destul de greu: are 60 de intrebari cu 4 variante de raspuns si necesita raspunsuri corecte la cel putin 80% dintre acestea.

Chiar daca nu practici aceste meserii, o atestare profesionala iti ofera o solutie de backup si poate aduce o serie de oportunitati in cariera.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *