Transilvania- in topul destinatiilor de vacanta cu cainele

Sunt mai multe tari unde poti merge in vacanta cu cainele iar Romania ocupa prima pozitie in acest clasament si este urmata de Croatia, Italia sau Belgia. La noi in tara s-au inregistrat cele mai multe animale de companie. In registrul de evidenta a cainilor cu stapan, in Romania se afla 3,7 milioane de catei si 4,3 milioane de pisici.  Acesta s-ar putea sa fie un motiv in plus pentru care Romania ocupa primul loc in acest clasament.

Locul de la noi din tara care a fost ales de expertii in calatorii este Transilvania – una dintre cele mai frumoase regiuni ale tarii. Aceasta regiune este renumita in lume pentru Sibiu, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Sighisoara si Brasov. Orase istorice, care imbina in mod inedit arhitectura, cultura si gastronomia. In Transilvania sunt peste o suta de locatii de cazare care accepta si catei.

Locul doi in acest clasament il ocupa Dalmatia- o regiune frumoasa a Croatiei, de unde provine si numele faimosului dalmatian. Apoi urmeaza Venetia – orasul indragostitilor si al iubitorilor de animale de companie.

Valonia din Belgia este o alta locatie unde exista o oferta incredibila de peste 1.300 de hoteluri care acceptă animale de companie. Paris, Lisabona, Madrid, Santorini, Riga si Bruges reprezinta alte destinatii speciale potrivite pentru o vacanta cu cainele. Peste 1.000 de hoteluri și apartamente accepta animale de companie in capitala Frantei, intre 200 si 400 in restul oraselor, Bruges fiind locatia cu cele mai putine locuri de cazare pentru catei, si-anume pana in 50.

Cele mai des intalnite zece nume de caini de la noi din tara sunt : Rex, Max, Bobita, Ursu, Bobi, Bella, Pufi, Nero, Maya si Labus. Cei care vir sa calatoreasca impreuna cu animalul de calatorie trebuie sa stie ca este nevoie de pasaport pentru caini. Doar in acest fel, proprietarii de catei pot pleca in vacanta in afata tarii.

Pasaportul contine o descriere a animalului de companie, dar si alte detalii specifice despre microcipul sau codul tatuat, evidenta privind vaccinarea antirabica si datele de contact ale proprietarului si ale veterinarului care a emis pasaportul.  In cazul in care actul se pierde, poate fi returnat proprietarului sau veterinarului.

Pasaportul cainelui se obtine de la orice medic veterinar autorizat sa emita aceste acte specifice pentru animalele de companie. Un astfel de pasaport este valabil pe toata durata vietii, atat timp cat animalele respective au facute toate vaccinurile la zi contra rabiei. Este foarte important sa tratati cu maxima responsabilitate acest aspect, pentru a nu transmite boala.

De asemenea, trebuie sa va alegeti cu grija destinatia de vacanta, deoarece nu ati vrea sa calatoriti intr-un loc unde nu va puteti caza impreuna cu animalul de companie. Calatoriile cu catelul ofera un plus de bucurie nu doar proprietarilor, cat si micilor patrupede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *