Bolile neurologice – tipul acestor afectiuni si simptome

Indiferent daca suntem prea ocupati cu diferite activitati si cu diferite sarcini sau daca avem teama de a merge la un medic, in multe situatii nu acordam atentie suficient de mare atunci cand organismul nostru are anumite manifestari sau cand apar diferite simptome.

Fie ca le punem pe seama oboselii, a stresului sau a unei alimentatii slab nutritive, fie ca preferam sa nu le acordam atentie, anumite simptome pot indica probleme suficient de grave care necesita o consultatie medicala de specialitate.

In privinta bolilor neurologice orice amanare in efectuarea investigatiilor medicale poate duce la probleme de sanatate ireversibile sau foarte complicate. Tocmai din acest motiv este recomandat ca in situatia aparitiei unor simptome asociate cu sistemul nervos sa te programezi pentru o consultatie de neurologie Piatra Neamt.

Simptomele care recomanda o consultatie neurologica

Nu intotdeauna anumite simptome indica sau semnaleaza o problema neurologica. Insa atunci cand remarcam o serie de manifestari la nivelul organismului, este important sa facem o investigatie medicala pentru a cunoaste cauzele manifestarilor respective.

Printre principalele simptome care trebuie sa ne puna semne de intrebare in privinta riscurilor neurologice regasim starile de confuzie, dureri de cap persistente si care se repeta, dureri de cap severe sau bruste, dureri de cap care vin si cu senzatia de greata, varsturi frecvente, stari de ameteala, imposibilitatea de a mentine echilibrul, stari de vertij, probleme cu somnul sau probleme de memorie.

Tot in randul simptomelor putem aminti si convulsiile, dar si manifestarea anumitor slabiciuni care se accentueaza in timpul miscarilor. Aceste simptome se pot observa individual, adica pacientul poate manifesta doar una dintre simptomele amintite anterior sau se pot manifesta concomitent, situatie in care pacientul trebuie sa nu mai amane programarea la o consultatie de specialitate.

Printr-o evaluare de neurologie Piatra Neamt, orice pacient va putea stii daca intr-adevar se confrunta cu probleme ale sistemului nervos central sau periferic, ori daca anumite manifestari si simptome sunt provocate de alte cauze.

Diagnosticarea precoce este extrem de importanta, avand in vedere ca anumite afectiuni neurologice nu pot fi tratate sau vindecate, ci doar ameliorate din perspectiva simptomelor si a efectelor negative pe care boala le are in viata pacientului.

Categorii de afectiuni neurologice

Bolile neurologice sunt acelea care afecteaza creierul, maduva spinarii si nervii la nivelul organismului. Tocmai din acest motiv aceste afectiuni provoaca probleme cu exercitarea controlului in cazul anumitor functii ale corpului. Daca specialistii in domeniul neurologiei vorbesc despre peste 600 de afectiuni, unele dintre acestea sunt mult mai frecvent intalnite.

Printre afectiunile neurologice cele mai des diagnosticate se regasesc urmatoare categorii: afectiunile neurologice provocate de anomaliile genetice (cum e cazul distrofiei musculare), afectiunile vaselor de sange care alimenteaza creierul (de ex. accidentul vascular cerebral), leziunile la nivelul maduvei spinarii si al creierului (precum epilepsia), bolile autoimune (cum este scleroza multipla) sau infectii neurologice (cum este meningita).

Toate acestea pot fi diagnosticate, evaluate si tratate intr-o clinica specializata in neurologie Piatra Neamt. Daca te confrunti cu manifestari de genul modificarea dispozitiei, dificultati de natura motrica, probleme senzoriale, dificultati cognitive sau tulburari de memorie, poti apela la o consultatie neurologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *