Care sunt cele mai bune optiuni pentru inchirieri garsoniere craiova in functie de localizare?

Exista multi proprietari in tara care se ocupa cu inchirieri garsoniere Craiova. Insa modul in care acestea sunt valorificate de catre proprietarii lor depinde foarte mult si de factori independenti de acestia. De pilda, in zonele cu un bogat potential turistic vor functiona intotdeauna mai bine inchirierile pe termen scurt, de tip hotelier, pe cand in localitatile mult mai dezvoltate economic si social vor prevala cele pe termen lung. Important este ca proprietarul sa inteleaga acest lucru si sa incerce sa se adapteze situatiei. Sa nu incerce sa forteze o afacere acolo unde nu se poate si sa accepte ca anumite garsoniere sunt facute pentru a fi inchiriate numai intr-un anumit fel.

Inchieri Garsoniere Craiova Pe Termen Lung

Inchirierea unei garsoniere reprezinta pentru multi primul pas facut spre independenta. Reprezinta o modificare majora in ceea ce priveste stilul de viata, modificare ce se face intr-o anumita perioada de timp. Daca se priveste din punctul de vedere al proprietarului, pentru cei mai multi, inchirierea unei garsoniere reprezinta o sursa de venit pasiv care vine sa completeze veniturile acestuia. Exista insa si cazuri in care astfel de inchirieri reprezinta sursa principala a veniturilor, astfel proprietarul bazandu-se exclusiv pe capacitatea pietei si pe disponibilitatea potentialilor clienti. Insa fiecare proprietar are anumite preferinte cand vine vorba de clientii pe care si-i doreste. Unii prefera inchirierea pe o perioada lunga de timp in timp ce altii opteaza pentru inchirierea pe perioade scurte.

Proprietarii care se ocupa cu inchirieri garsoniere Craiova pe termen lung sunt de obicei aceea care nu sunt dispusi la foarte multe schimbari in ceea ce priveste felul de persoane carora inchiriaza. Acestia prefera stabilitatea si siguranta unui venit lunar fix. Majoritatea imobilelor inchiriate astfel sunt de obicei cele din zone cu blocuri mai vechi, sau la case, si se afla in zonele centrale sau adiacente centrului localitatii. De asemenea, majoritatea celor care prefera astfel de imobile sunt de obicei persoane tinere care desfasoara activitati de durata cum ar fi studiile sau serviciul. In astfel de cazuri, proprietarul isi gaseste de obicei singur clientii, fara a apela la o agentie imobiliara.

Inchirieri Garsoniere Craiova Pe Termen Scurt

Exista de asemenea si proprietari care se ocupa cu inchirieri garsoniere Craiova pe termen scurt. Acestea sunt de obicei inchiriate in regim hotelier de catre persoane care aleg sa isi petreaca concediile in altfel de conditii decat cele oferite de unitatile de cazare traditionale cum ar fi hotelurile sau pensiunile. Desi astfel de garsoniere de inchiriat sunt de obicei mult mai usor de gasit in orasele mari, si localitatile mai mici dar cu un puternic potential turistic au inceput sa fie populate cu astfel de posibilitati. Spre deosebire de inchirierile pe termen lung, cele pe termen scurt sunt de obicei numai scurte pauze si nu reprezinta investitii prea mari din partea clientilor.

De aceea cei mai multi care opteaza pentru astfel de inchirieri sunt de obicei tineri aflati in concediu sau familii care prefera intimitatea unei locuinte.Pentru proprietarii care se ocupa cu inchirieri garsoniere Craiova pe termen scurt exista o serie de probleme care se pot ivi. In primul rand, fluxul crescut al clientilor poate fi deranjant pentru anumiti proprietari.De asemenea, mai multi clienti intr-o perioada scurta de timp inseamna de obicei si cheltuieli mai mari in ceea ce priveste intretinerea imobilului. In plus, acest flux de clienti nu este neaparat contant.

Asta insemnand ca inchirierile pe termen scurt, desi pot insemna castiguri mai mari pentru proprietar , nu sunt neaparat o sursa stabila de venit. Aceasta variaza in functie de sezon si de potentialul turistic al zonei. In plus, astfel de afaceri sunt foarte susceptibile unor fluctuatii puternice pe piata sau a unor evenimente neprevazute cum ar fi o caderea pietei din cauza unei lipse de lichiditati, miscari sociale sau chiar masuri de interzicere a liberei circulatii.

Care Sunt Riscurile In Cazul Proprietarilor Care Se Ocupa Cu Inchirieri Garsoniere Craiova?

Proprietarii care aleg sa se ocupe cu inchirieri garsoniere Craiova stiu ca exista anumite riscuri asociate cu aceasta activitate. Multe din aceste riscuri sunt direct legate de felul in care ei aleg sa isi gestioneze aceasta activitate. Exista desigur si riscuri inevitabile, care pot avea un impact profund asupra proprietatii si a proprietarului. Insa exista si multe altele care pot fi evitate sau pentru care proprietarul se poate macar pregati sa intampine si sa amortizeze intr-o oarecare masura socul. Un astfel de risc este acela al gasirii unor chiriasi nepotriviti.

Acest lucru se poate intampla in momentul in care proprietarul alege sa gestioneze singur tranzactionarea spatiului, fara ajutorul din partea unor profesionisti. Exista riscul ca chiriasii astfel gasiti sa nu fie tocmai cei la care spera proprietarul. Daca in cazul unei inchirieri pe termen scurt acest lucru nu este neaparat un obstacol de netrecut, in cazul unui angajament pe termen lung, exista riscul aparitiei unor disensiuni intre chirias si proprietar. Acest lucru poate fi agravat in cazul in care nu exista un angajament legal, scris intre cele doua parti. Aceasta situatie poate fi evitata daca se apeleaza din timp la o firma de imobiliare. Aceasta poate intermedia tot procesul, de la listarea ofertei si pana la incheierea contractului dintre parti.

Un alt mare risc care exista pentru proprietarii care se ocupa cu inchirieri garsoniere Craiova este acela al unor costuri prea mari care sa nu fie integral acoperite de banii proveniti din inchirierea garsonierei.Acest lucru nu este foarte des intalnit in cazul inchirierilor pe termen lung.Acolo pretul si durata contractului sunt stabilite de comun acord astfel putandu-se estima suma totala incasata la finalul intelegerii.Acest risc este specific inchirierilor pe durata scurta.

Desi acest tip de inchiriere poate da rezultate foarte bune pe perioade relativ scurte, nu reprezinta o forma constanta de venit. De aceea proprietarul se poate trezi cu cheltuieli foarte mari in ceea ce priveste intretinerea imobilului la anumite standarde insa fara a avea posibilitatea acoperirii acestora din ceea ce incaseaza pe toata perioada anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *