Crizantemele, florile toamnei

Crizantemele sunt cele mai indragite flori de toamna, ce impresioneaza prin coloristica petalelor, oferind un adevarat spectacol vizual. Sunt foarte rezistente la frig si viu colorate, fiind ideale pentru plantarea in gradina.

Tufele crizantemelor parfumate sunt specifice toamnei si au o poveste uimitoare. Imparatii japonezi pretuiau crizantemele foarte mult, deoarece au fost impresionati de frumusetea acestor flori. Acestia obisnuiau sa-si comande tronuri acoperite in totalitate cu crizanteme, creazand ca este floarea care le defineste puterea.

Chiar si astazi, crizantema reprezinta un simbol al Japoniei, iar in fiecare an exista un festival dedicate acestei flori care se numeste “Festivalul fericirii”.

Un alt lucru mai putin cunoscut este faptul ca un oras din China poarta numele florii, este vorba despre orasul “Chu-hsien” din China care a fost denumit dupa crizantema. Aceasta floare este considerata un symbol al toamnei si face parte din grupul ordideelor, prunului si bambusului.

Asiaticii obisnuiesc sa bea ceai de crizanteme, dat fiind faptul ca este recunoscut prin proprietatile sale tamaduitoare, avand rolul de a fetri organismul de boli grave. De asemenea, in Malta crizantema este asociata cu funeraliile, pentru ca se ofera doar la inmormantare, fiind cunoscuta ca o floare care aduce ghinion.

Chiar daca in tarile asiatice, acasta floare este aducatoare de noroc, fericire si buna dispozitie  in alte tari este asociata cu moartea si tristetea.

Crizantema reprezinta un simbol al prieteniei, fiind asociata cu fericirea si respectful cuvenit prietenilor adevarati. Este considerata o floare a iubirii secrete si neimpartasite, avand un aer misterios, inca neinteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *