Curiozitati despre flori

Florile sunt absolut fermecatoare prin coloristica lor, fiecare detaliu care le definesc aduc ceva aparte. Florile ne ofera oxigenul de care avem nevoie pe intreaga zi, florile ne hranesc, pentru ca fara flori nu ar mai fi existat fructe si legume.

In intreaga lume exista miliarde de modele de flori care se definesc prin varietati cromatice si prin felul in care ne impresioneaza prin coloristica si formele lor. De cele mai multe ori, cand vrem sa aflam cat mai multe lucruri cu privire la flora, constatam ca totusi cunoastem atat de putin. Iar daca vreti sa aflati cateva curiozitati despre flori si aranjamente florale,ati ajuns la locul oportun.

In secolul XVII, in Olanda, bulbii de lalele, erau considerati mult mai valorosi decat aurul. Olanda este denumita Tara lalelelor, insa acestea sunt originare din Turcia. Insa ceea ce e mai putin cunoscut este faptul ca este si otravitoare. Se spune ca soldatii romani care erau raniti grav pe campul de lupta mancau un bulb de lalea pentru a muri mai repede

Azaleele sunt flori care otravesc solul, iar unele specii de trandafiri au rolul de a calma migrenele. Nu plantati alte flori in jurul acestei plante pentru ca nu vor supravietui.

Florile ei chiar daca sunt frumoase la vedere, fac o ciuperca otravitoare, care transmit toxinele in sol de jur imprejur. O alta planta care produce toxine, este nucul, de aceea o vorba populara spune ca nu e bine sa dormi sub nuc.

Florile arborelui de cafea sunt foarte frumoase insa se ofilesc si cad imediat, ele nu rezista mai mult de 24 de ore. Florile arborelui de cacao nu fac toate fruct, din 3.000 de flori, care se deschid intr-un arbore in decursul unui an, doar 30 fac seminte din care se extrage cacaua.

Bambusul este o planta care creste foarte repede insa infloreste abia dupa ce implineste 100 de ani. Tulpina acestei plante creste cu pana la 10 cm in fiecare zi. Narcisa, este o floare deosebit de frumoasa dar si foarte parfumata, care fac gradinile incantatoare pe parcursul primaverii.

Cel mai inalt cactus din lume face parte din specia Pachycereus pringlei si are o inaltime de 19 metri. Exista o floare cu circumferinta de 1 metru, care ajunge sa cantareasca 7 kg. Se numeste Rafflesia Arnoldi, care creste in padurile tropicale din Indonezia.

Este cunoscut si sub denumirea de crin puturos, pentru ca are un miros urat, de carne putrezita. Este o floare extrem de rara, aflate pe cale de disparitie.

Mai exista un crin puturos, denumit Wolffia Globosa, care este intalnit in Australia, si se poate vedea pe suprafata apei. Are frunze si flori foarte mici insa este considerat un medicament natural, dat fiind faptul ca extractul de roze ajuta la indepartarea durerilor de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *