Specii de cactusi si semnificatiile lor

Cactusii sunt flori atragatoare, usor de ingrijit pentru ca nu necesita multa apa si nici lumina puternica. Acestia difera in functie de marime, culoare, forma si conditii de plantare. Este normal ca prefer solul mai nisipos, chiar stancos, apar intr-o diversitate de varietati, insa sa nu uitam ca multe specii au niste flori multicolore, deosebit de frumoase.

Daca sunteti iubitori de cactusi insa nu stiti care sunt soiurile pe care le puteti planta in gradina, tineti cont de sfatul specialistilor si cu siguranta nu veti da gres.

1. Opuntia, cactusul cunoscut si sub denumirea populara de limba soacrei este unul dintre cei mai populari cactusi de gradina. Are o tulpina plata, care produce flori si fructe rosii absolut incantatoare.

2. Echinocactus, este un catus in forma de arici, potrivit pentru gradina. Avand in vedere ca la maturitate primeste forma unui butoi o sa constituie centrul atentiei in tot acest peisaj.

3. Coryphantha, un soi de cactus foarte interesant, arata ca o pernita de ace rotunda, ocupand un loc de cinste in gradina ta.

4.Lophocereus schottii monstrose este un cactus care dezvolta coloane inalte, ca niste ciorchini.

Cactusii sunt recunoscuti foarte usor fiind plante suculente si spinoase ce au o caracteristica specifica, si-anume Areola. Cactusii au o structura speciala, apar spinii, muguri noi si florile.Acestia se adapteaza foarte bine la un mediu cu precipitatii reduse.

Frunzele se transforma in spini, pentru a preveni evaporarea apei prin transpiratie iar in acest fel, cu ajutorul spinilor, plantele se apara contra animalelor insetate.

Fotosinteza se realizeaza prin tulpinele ingrosate, care au rol de a inmagazina apa. Doar doua specii de cactusi Pereskia si Pereskiopsis poseda frunze mari care nu sunt suculente. Cactusii exista intr-o mare forma de varietati si marimi si nu inceteaza sa ne uimeasca prin forma lor dar si prin coloritul frunzelor.

Ceea ce mai putini cunosc este faptul ca unele specii au mari dimensiuni, fiind deosebit de impunatoare, cum ar fi: Carnegia gigantea si Pachycereus pringlei.

Cactusii fac parte din categoria plantelor angiosperme, cele care produc flori, care apar din areole, la fel ca spinii si ramurile. Multe specii au florescenta noaptea si sunt polenizate de animale nocturne ca fluturi si lilieci. In lume exista peste 200 de genuri de cactusi, care se adapteaza usor climei aride.

In zonele aride, florile se deschid imediat dupa ce incepe ploaia, iar dupa polenizare florile produc seminte intr-un timp foarte scurt.Cactusii din desert, au ceva aparte, florile lor se deschid pe timpul zilei pentru a atrage cat mai multe insecte, special pentru polenizare. Unele specii de cactusi au flori care se deschid tot noaptea, dar sunt foarte urat mirositoare si atrag numai liliecii nocturni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *