De ce este important sa faci cat mai multe fapte bune, pentru a te bucura de sanatate si o stare de bine ?

Este dovedit ca faptele bune reduc in mod semnificativ stresul, scad riscul de boli cardiovasculare si impiedica aparitia tulburarilor psihice, ceea ce ar trebui sa ne incurajeze sa facem cat mai multe gesturi pozitive.

Atunci cand faci o fapta buna, te copleseste un sentiment profund de bucurie iar efectele se resimt si asupra celor din jur. Asadar, faptele bune au efecte deosebit de benefice asupra sanatatii fizice si psihice. Iata cum ne ajuta sa ne imbunatatim calitatea vietii :

1. Reduc stresul

Bunavointa si bunatatea se rasfrang asupra sanatatii psihice si ofera rezultate interesante. Implicarea intr-un comportament prosocial ar putea fi o strategie eficienta pentru reducerea impactului stresului asupra functionarii emotionale.

2. Scad riscul de boli cardiovasculare

Voluntariatul precum si alte activitati prosociale ajuta la afilierea persoanelor unui grup cu influenta pozitiva si reduc riscul de hipertensiune arteriala. Activitatile productive ale persoanelor varstnice reduc inflamatia din corp.

3. Reduc riscul de a dezvolta tulburari psihice

Persoanele care obisnuiesc sa faca fapte bune prezinta un risc mai mic de tulburari psihice si au o stare de bine. In plus, acest tip de activitati ii conecteaza pe oameni, consolidand relatiile sociale. Mai mult decat atat, intaresc increderea de sine, oferind un sentiment de mandrie si apartenenta la o comunitate respectabila. In acest fel, te cuprinde un sentiment profund de bucurie daca reusesti sa schimbi in bine viata cuiva  si obtii beneficii nebanuite pentru sanatate.

4. Atunci cand faci bine zambesti mai mult

Oamenii zambesc doar atunci cand sunt fericiti si cand reusesc sa ii faca pe altii fericiti. Acest gest determina creierul sa elibereze dopamina, care are un impact pozitiv asupra starii de bine.

5. Ti se umple sufletul de bucurie daca esti recunoscator

Fii recunoscator pentru tot ce ai si vei vedea cum sentimentul de recunostinta iti imbunatateste starea de spirit. Aceasta are un impact semnificativ asupra sentimentelor de speranta si fericire.Este important sa va bucurati de lucrurile marunte, pentru ca acestea dezvolta sentimente profunde.

Incepeti-va ziua gandindu-va la un lucru pentru care sunteti recunoscator pentru a va simti bine. Atunci cand ne axam pe lucrurile placute din viata noastra, ne simtim cu adevarat bine. Din nefericire, oamenii uneori nu constientizeaza lucrurile bune care ii inconjoara.

6. Faceti complimente si cu siguranta veti fi complimentat

Atunci cand va aratati bunatatea, va veti simti mai multumiti. Un compliment sincer este o modalitate foarte buna de a face ziua mai frumoasa unei anumite persoane. Acest gest va fi un impuls asupra propriei fericiri.

7. Bucurati-va de viata si respirati adanc

Daca sunteti multumiti de propria persoana si de tot ceea ce implica viata personala si profesionala, respirati adanc si nu aveti motive sa oftati. Atunci cand sunteti stresati treceti prin momente de incordare, si simtiti ca izbucniti de suparare.

Respiratia are de suferit in aceste clipe. Respirand adanc va oxigenati mai bine creierul, sunteti mai fericiti iar fericirea este molipsitoare, astfel ca se transmite si celor din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *