De ce se consuma spirulina?

Spirulina este un supliment alimentar, care se bucura de mare publicitate in zilele noastre.  Este o alga verde-albastruie, ce se remarca prin nenumarate proprietati. Reprezinta o sursa foarte bogata de proteine vegetale, minerale si vitamine, fiind o sursa de proteina completa continand foarte multi aminoacizi.

Aceasta reprezinta si o bogata sursa de nutrient, avand un complex de vitamine B, beta-caroten, vitamina E, carotenoizi, mangan, zinc, cupru, fier si seleniu. Este cunoscuta ca un stimulator eficient al sistemului imunitar, ai are efecte antivirale si anticancer. Consumul de spirulina are nenumarate beneficii pentru ca ajuta in mod evident la sanatatea organismului uman.

Cu mult timp in urma, spirulina era folosita in Rusia pentru a trata victimele, in special copiii, dupa dezastrul nuclear de la Cernobil. Copiii care aveau maduva osoasa distrusa de la expunerea la radiatii, spirulina a actionat ca un stimulant foarte bun pentru sistemul lor imunitar.

Beneficiile spirulinei:

-ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar

Spirulina ajuta la productia de anticorpi, dar si alte celule care ajuta la imbunatatirea imunitatii si combaterea infectiilor chiar si bolilor cronice.

-este un supliment alimentar important

Reprezinta o sursa bogata de proteine si alte substante nutritive, fiind folosita de de cele mai multe ori, ca si un supliment nutritive. Cei care nu asimileaza suficiente calorii sau proteine din alimentatie sau sportivii, care au nevoie de un aport nutritiv mai mare obisnuiesc sa consume spirulina.

-combate anemia

Spirulina promoveaza formarea si dezvoltarea de celule rosii, datorita nivelului ridicat de fier prezent.

-combate diverse reactii alergice

Spirulina protejeaza impotriva reactiilor alergice prin eliberarea de histamine.Aceste substante contribuie in mod pozitiv la curgerea nasului, ochii aposi, urticarie sau umflaturi.

-spirulina asociata cu antibiotice

Antibioticele sunt cunoscute pentru ca distrug organismele nedorite, pentru ca ucid bacteriile “bune” asa cum sunt probioticele. Acest lucru de cele mai multe ori cauzeaza diaree. Spirulina ajuta la cresterea L. acidophilus si a altor probiotice.

De preferat este sa se consume cu precautie pentru cei sub 18 ani. Datorita potentialului de reactii adverse suplimentele alimentare trebuie luate doar la solicitarea unui medic specialist.

Nu exista fapte care sa arate ca spirulina interactioneaza cu orice medicamente conventionale insa este mai bine sa fiti precauti si sa urmati sfatul medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *