Uleiul de peste Omega 3 aport important asupra creierului

Uleiul de peste Omega 3 va asigura o memorie mai buna si va ofera o stare buna de sanatate a creierului. Avand un aport esential in acizi grasi este foarte apreciat, datorita rolului benefic asupra organismului.

Omega 3 reprezinta acei acizi grasi esentiali si nutrienti de care are nevoie creierul, pentru un plus de sanatate. Grasimile Omega 3 au capacitatea uimitoare de a construi membranele celulelor creierului, reducand astfel inflamatia si facilitand formarea de celule noi.

Consumul regulat de ulei de peste va imbunatateste starea de spirit si memoria si va ofera protectie impotriva tulburarilor cerebrale, impiedicand aparitia depresiei sau dementei. Omega 3 scade riscul aparitiei bolilor cronice majore, tinand la distanta afectiunile inimii, cancerul si artrita.

Din cauza alimentatiei, s-a constatat ca exista o deficienta de Omega 3 iar oamenii se imbolnavesc foarte repede, deoarece organismul nu mai are putere sa lupte. Organismul uman are nevoie de acizi grasi Omega 3, pentru ca daca nu este asimilat din alimente atunci este nevoie de suplimente.

Uleiul de peste Omega 3 EPA si DHA are reale beneficii pentru creier. DHA este o componenta structurala primara a creierului care activeaza in zona creierului responsabila de memorie, limba, creativitate, judecata, emotie si atentie.

Nivelurile scazute ale DH-ului pot duce la depresie, tulburari bipolare, schizofrenie, pierderea memoriei sau chiar aparitia bolii Alzheimer.

Cei in varsta care au un nivel mai ridicat de DHA sunt mai predispusi la dementa si Alzheimer decat cei cu un nivel scazut de DHA. DHA-ul reprezinta o bariera impotriva varstei, imbunatatind in mod considerabil memoria la varstnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *